Odpowiednio skomponowana dieta jest bardzo istotnym elementem zapewniającym właściwe funkcjonowanie organizmu. Szczególne znaczenie ma ona podczas choroby, w okresie okołooperacyjnym, w trakcie leczenia onkologicznego, u osób w podeszłym wieku oraz w czasie rekonwalescencji. Zwiększone zapotrzebowanie na pożywienie lub jego obniżona podaż m.in. na skutek zaburzeń smaku, łaknienia, trudności w połykaniu czy też utraty substancji odżywczych będące skutkiem choroby lub stosowanej metody leczenia mogą prowadzić do niedożywienia.

Osłabiony organizm słabiej radzi sobie z codziennymi czynnościami i ma mniejsze szanse, by właściwie reagować na leczenie. Uzupełnianie niedoborów niezbędnych składników odżywczych jest ważnym aspektem w trakcie leczenia. Pomaga organizmowi szybciej odzyskać siły, zwiększa szanse na szybszy powrót do zdrowia, poprawia jakość życia i zmniejsza ryzyko powikłań. Temu służy RECOMED – dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.

linia produktów recomed koktajl wszystkie smaki

Prezentujemy zbiór przepisów, które charakteryzują się łatwością w przygotowaniu oraz krótkim czasem przygotowania. Dzięki zastosowaniu w nich kompletnego pod względem odżywczym dietetycznego środka spożywczego specjalnego przeznaczenia medycznego RECOMED, uzupełniają dietę o wszystkie niezbędne składniki odżywcze potrzebne w trakcie choroby, tym samym wspierają organizm w walce z przeciwnościami.

Wyszukaj według kategorii

Wszystkie przepisy charakteryzują się łatwością w przygotowaniu oraz krótkim czasem przygotowania, co jest niezmiernie istotne w przypadku żywienia się pacjentów z chorobami onkologicznymi. Do każdego przepisu dołączono informację odnośnie wartości odżywczej i energetycznej w przeliczeniu na 1 porcję.

desery na bazie produktu recomed przepisy recomed
Desery
napoje na bazie produktu recomed przepisy recomed
Napoje
musy na bazie produktu recomed przepisy recomed
Musy
batony na bazie produktu recomed przepisy recomed
Batony
sosy na abzie recomed przepisy recomed
Sosy

Ostatnio dodane przepisy

Przepisy przygotowane we współpracy z Instytutem Dietetyki Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie.