Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED koktajl neutralny

  • 17g biszkoptów

  • 100g serka mascarpone

  • 200g śmietanki kremówki 30%

  • 6g kawy rozpuszczalnej w 3 łyżkach wody

  • 5g cukru pudru

  • kilka kropel olejku migdałowego

Krok 2 : Sposób przygotowania

Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Do serka dodać olejek. W rozpuszczonej kawie rozmieszać RECOMED koktajl, połączyć z serkiem i połową bitej śmietany. Biszkopty połamać, wyłożyć dno pucharka, nasączyć ponczem rumowym (1/4 szkl wody, 1/2 łyżeczki cukru pudru, 1łyżka rumu). Na biszkoptach układać warstwami masę kawową, konfiturę, bitą śmietanę, konfiturę, masę kawową. Udekorować bitą śmietaną i posypać kawą. Schłodzić.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać w szklanych pucharkach. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 743 kcal

  • Białko 12,6g

  • Tłuszcz 53,6g

  • Węglowodany 52,7g