Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
1 saszetka RECOMED koktajl neutralny
17g biszkoptów
100g serka mascarpone
200g śmietanki kremówki 30%
6g kawy rozpuszczalnej w 3 łyżkach wody
5g cukru pudru
kilka kropel olejku migdałowego
Krok 2 : Sposób przygotowania
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Do serka dodać olejek. W rozpuszczonej kawie rozmieszać RECOMED koktajl, połączyć z serkiem i połową bitej śmietany. Biszkopty połamać, wyłożyć dno pucharka, nasączyć ponczem rumowym (1/4 szkl wody, 1/2 łyżeczki cukru pudru, 1łyżka rumu). Na biszkoptach układać warstwami masę kawową, konfiturę, bitą śmietanę, konfiturę, masę kawową. Udekorować bitą śmietaną i posypać kawą. Schłodzić.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać w szklanych pucharkach. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 743 kcal
Białko 12,6g
Tłuszcz 53,6g
Węglowodany 52,7g