Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED zupa krem koperkowy

  • 150 ml wody

  • 50g jogurtu naturalnego

  • 200g świeżego dorsza

  • 370g ziemniaków

  • 50 ml mleka 3,2 % tłuszczu

  • sól, pieprz, sok z cytryny

Krok 2 : Sposób przygotowania

Porcje dorsza opłukać, osuszyć i wyłożyć na blachę. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Piec w 200 °C około 20 minut. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, zmieszać z mlekiem i zagnieść na puree. Przygotować sos koperkowy: w 150 ml wrzącej wody rozpuścić RECOMED krem, następnie dodać jogurt naturalny i  ponownie wymieszać. Upieczoną rybę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem koperkowym, podawać z puree ziemniaczanym. Danie obiadowe podawać z np. z surówką z  marchewki lub gotowanymi warzywami.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 461 kcal

  • Białko 32,93g

  • Tłuszcz 6,79g

  • Węglowodany 67,96g