Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
1 saszetka RECOMED zupa krem koperkowy
150 ml wody
50g jogurtu naturalnego
200g świeżego dorsza
370g ziemniaków
50 ml mleka 3,2 % tłuszczu
sól, pieprz, sok z cytryny
Krok 2 : Sposób przygotowania
Porcje dorsza opłukać, osuszyć i wyłożyć na blachę. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Piec w 200 °C około 20 minut. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, zmieszać z mlekiem i zagnieść na puree. Przygotować sos koperkowy: w 150 ml wrzącej wody rozpuścić RECOMED krem, następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Upieczoną rybę przełożyć na talerz i polać przygotowanym sosem koperkowym, podawać z puree ziemniaczanym. Danie obiadowe podawać z np. z surówką z marchewki lub gotowanymi warzywami.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać wedle uznania. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 461 kcal
Białko 32,93g
Tłuszcz 6,79g
Węglowodany 67,96g