Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
1 saszetka RECOMED zupa krem pomidorowo-paprykowa
4 jajka
40 ml mleka 3,2 % tłuszczu = 4 łyżki
160g pomidora
40 ml oleju
listki świeżej bazylii
Krok 2 : Sposób przygotowania
Białka oddzielić od żółtek. Osobno ubić białka na sztywną pianą. Żółtka dokładnie zmiksować z mlekiem i RECOMED krem. Ubite białka delikatnie połączyć z otrzymaną masą. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, przygotowaną masę wylać na patelnię. Gdy omlet będzie ścięty od spodu, na wierzch ułożyć plasterki pomidora i listki bazylii. Następnie złożyć omlet na pół i podsmażać przez 1-2 minuty. Przewróć omlet na drugą stronę i podsmażać 1-2 minuty.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać wedle uznania. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 550 kcal
Białko 24,94g
Tłuszcz 36,31g
Węglowodany 28,46g