Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED zupa krem pomidorowo-paprykowa

  • 4 jajka

  • 40 ml mleka 3,2 % tłuszczu = 4 łyżki

  • 160g pomidora

  • 40 ml oleju

  • listki świeżej bazylii

Krok 2 : Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Osobno ubić białka na sztywną pianą. Żółtka dokładnie zmiksować z mlekiem i RECOMED krem. Ubite białka delikatnie połączyć z otrzymaną masą. Pomidor obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, przygotowaną masę wylać na patelnię. Gdy omlet będzie ścięty od spodu, na wierzch ułożyć plasterki pomidora i  listki bazylii. Następnie złożyć omlet na pół i podsmażać przez 1-2 minuty. Przewróć omlet na drugą stronę i podsmażać 1-2 minuty.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 550 kcal

  • Białko 24,94g

  • Tłuszcz 36,31g

  • Węglowodany 28,46g