Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
1 saszetka RECOMED zupa krem pomidorowo-paprykowa
250g filetu z kurczaka
300g cukinii
80g marchewki
80g marchewki
160g pomidora 1 sztuka
200 ml wody
świeża bazylia, sól, pieprz, kmin rzymski, kurkuma
Krok 2 : Sposób przygotowania
Filet z kurczaka pokroić w kostkę i natrzeć oliwą i przyprawami (sól, pieprz, kurkuma). Rozgrzać patelnię i podsmażyć na niej mięso przez 1-2 minuty. Następnie zalać wodą i dusić do miękkości. Podsmażone mięso przełożyć do rondelka. Przygotować cukinię – obrać, wydrążyć nasiona i pokroić w większą kostkę. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kosteczkę. Przygotowaną cukinię, marchewkę i pomidory dodać do mięsa, przyprawić kminem rzymskim i świeżą bazylię. Całość dusić około 10 minut aż warzywa będą miękkie. RECOMED krem rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i przelać do warzyw i mięsa, wymieszać, gotować jeszcze około 1 minutę. Gotowe leczo wyporcjować. Można podawać z bułką lub ziemniakami, ryżem czy makaronem.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać wedle uznania. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 341 kcal
Białko 27,20g
Tłuszcz 15,30g
Węglowodany 23,40g