Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED zupa krem pomidorowo-paprykowa

  • 250g filetu z kurczaka

  • 300g cukinii

  • 80g marchewki

  • 80g marchewki

  • 160g pomidora 1 sztuka

  • 200 ml wody

  • świeża bazylia, sól, pieprz, kmin rzymski, kurkuma

Krok 2 : Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę i natrzeć oliwą i przyprawami (sól, pieprz, kurkuma). Rozgrzać patelnię i podsmażyć na niej mięso przez 1-2 minuty. Następnie zalać wodą i dusić do miękkości. Podsmażone mięso przełożyć do rondelka. Przygotować cukinię – obrać, wydrążyć nasiona i pokroić w większą kostkę. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na małych oczkach tarki. Pomidor sparzyć i obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kosteczkę. Przygotowaną cukinię, marchewkę i pomidory dodać do mięsa, przyprawić kminem rzymskim i świeżą bazylię. Całość dusić około 10 minut aż warzywa będą miękkie. RECOMED krem rozpuścić w 200 ml wrzącej wody i przelać do warzyw i mięsa, wymieszać, gotować jeszcze około 1 minutę. Gotowe leczo wyporcjować. Można podawać z bułką lub ziemniakami, ryżem czy makaronem.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 341 kcal

  • Białko 27,20g

  • Tłuszcz 15,30g

  • Węglowodany 23,40g