Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED koktajl czekoladowy

  • 12g kleiku ryżowego

  • 125 ml mleka

  • 5g cukru

  • 5g masła śmietankowego

  • 20g śmietanki 12%

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • 150g obranego banana

  • 10g soku z cytryny

  • 25g gorzkiej czekolady

Krok 2 : Sposób przygotowania

Śmietankę zagotować z cukrem, dodać czekoladę, masło, cynamon, wymieszać na jednolitą gładką masę. Kleik rozprowadzić w gorącym mleku, następnie połączyć z masą czekoladową, przestudzić. RECOMED koktajl wymieszać w 3 łyżkach wody, a następnie zmiksować z kleikiem. Puszystą masę wyporcjować do pucharków. Banany zmiksować z sokiem z cytryny i wyłożyć na wierzch puddingu.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać w pucharkach, udekorować świeżymi plasterkami banana. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 360 kcal

  • Białko 12g

  • Tłuszcz 11,9g

  • Węglowodany 51,8g