Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED zupa krem pomidorowo-paprykowa

  • 250g mięsa mielonego z indyka

  • 60g marchewki

  • 200 ml wody

  • 20 ml oliwy = 2 łyżki

  • 250g suchego makaronu spaghetti

  • sól, pieprz

Krok 2 : Sposób przygotowania

Mięso przyprawić solą i pieprzem. Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć marchew, dodać mięso i dalej smażyć. Ugotować makaron według instrukcji na opakowaniu. Przygotować RECOMED Krem – zawartość saszetki zalać 200 ml wrzącej wody i wymieszać. Gotowy RECOMED dodać do mięsa na  patelni i chwilę podgotować. Na talerze rozłożyć w gniazdka makaron a następnie dodać mięso z sosem. Przyozdobić listkami świeżej bazylii i plasterkiem pomidora.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 621 kcal

  • Białko 32,24g

  • Tłuszcz 18,39g

  • Węglowodany 80,59g