Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 200g mąki pszennej

  • 100g masła

  • 2 jajka

  • szczypta soli

  • 1 saszetka RECOMED zupa krem dyniowa

  • 100g dyni

  • 250g twarogu półtłustego

  • 100g mozzarelli

  • 50 ml maślanki

  • szczypta tymianku

Krok 2 : Sposób przygotowania

Spód tarty: przesianą mąkę, jajko, masło oraz szczyptę soli wyrobić na kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę i chłodzić w zamrażarce 30 minut. Przygotować formę do pieczenia (24 cm średnicy): wysmarować masłem i posypać bułka tartą. Dynię umyć, obrać i pokroić w kostkę wielkości 2 x 2 cm, a następnie wyłożyć na blachę do pieczenia.

Po 30 minutach wyjąć ciasto z zamrażarki i rozwałkować na grubość 5 mm. Wyłożyć na  formę, nakłuć widelcem i piec 20 min w 180°C. Równocześnie na osobnej blasze podpiec przygotowaną wcześniej dynię.

Mozzarellę zetrzeć na małych oczkach tarki. W misce wymieszać twaróg, jajko, stratą mozzarellę, RECOMED krem, maślankę i tymianek. Tak przygotowaną masę wylać na podpieczone ciasto i piec dalej 20 – 25 minut.

*Tartę można przegotować również w wersji bez użycia dyni.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 663 kcal

  • Białko 32,11g

  • Tłuszcz 34,29g

  • Węglowodany 56,29g