Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
200g mąki pszennej
100g masła
2 jajka
szczypta soli
1 saszetka RECOMED zupa krem dyniowa
100g dyni
250g twarogu półtłustego
100g mozzarelli
50 ml maślanki
szczypta tymianku
Krok 2 : Sposób przygotowania
Spód tarty: przesianą mąkę, jajko, masło oraz szczyptę soli wyrobić na kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę i chłodzić w zamrażarce 30 minut. Przygotować formę do pieczenia (24 cm średnicy): wysmarować masłem i posypać bułka tartą. Dynię umyć, obrać i pokroić w kostkę wielkości 2 x 2 cm, a następnie wyłożyć na blachę do pieczenia.
Po 30 minutach wyjąć ciasto z zamrażarki i rozwałkować na grubość 5 mm. Wyłożyć na formę, nakłuć widelcem i piec 20 min w 180°C. Równocześnie na osobnej blasze podpiec przygotowaną wcześniej dynię.
Mozzarellę zetrzeć na małych oczkach tarki. W misce wymieszać twaróg, jajko, stratą mozzarellę, RECOMED krem, maślankę i tymianek. Tak przygotowaną masę wylać na podpieczone ciasto i piec dalej 20 – 25 minut.
*Tartę można przegotować również w wersji bez użycia dyni.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać wedle uznania. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 663 kcal
Białko 32,11g
Tłuszcz 34,29g
Węglowodany 56,29g