Project Description

Krok 1 : Przygotowanie składników

Składniki:

  • 1 saszetka RECOMED neutralny

  • 300 g makaronu

  • 50 g słonecznika

  • 2 pęczki bazylii

  • garść młodego szpinaku

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 dojrzałe awokado

  • 100 ml oliwy z oliwek

  • 1/3 łyżeczki soli

  • sok z połowy cytryny

Krok 2 : Sposób przygotowania

Makaron ugotować wg. wytycznych na opakowaniu. Słonecznik uprażyć na patelni, wystudzić. Wrzucić do miksera awokado, szpinak, czosnek, sól, oliwę, sok cytryny oraz słonecznik. Zmiksować. Dodać RECOMED i wymieszać. Podawać z makaronem posypanym uprażonym słonecznikiem.
W przepisie można wymiennie stosować szpinak z roszponką, a także słonecznik z orzeszkami pinii.

Krok 3 : Sposób podania

Podawać wedle uznania. Smacznego!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:

  • Energia 673 kcal

  • Białko 18 g

  • Tłuszcz 37 g

  • Węglowodany 69 g