Project Description
Krok 1 : Przygotowanie składników
Składniki:
1 saszetka RECOMED neutralny
300 g makaronu
50 g słonecznika
2 pęczki bazylii
garść młodego szpinaku
3 ząbki czosnku
1 dojrzałe awokado
100 ml oliwy z oliwek
1/3 łyżeczki soli
sok z połowy cytryny
Krok 2 : Sposób przygotowania
Makaron ugotować wg. wytycznych na opakowaniu. Słonecznik uprażyć na patelni, wystudzić. Wrzucić do miksera awokado, szpinak, czosnek, sól, oliwę, sok cytryny oraz słonecznik. Zmiksować. Dodać RECOMED i wymieszać. Podawać z makaronem posypanym uprażonym słonecznikiem.
W przepisie można wymiennie stosować szpinak z roszponką, a także słonecznik z orzeszkami pinii.
Krok 3 : Sposób podania
Podawać wedle uznania. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 1 PORCJI:
Energia 673 kcal
Białko 18 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 69 g